Това е съпътствано с отмяна на концерти във Франция

От Лувъра съобщиха, че се ограничава влизането в един от най-посещаваните музеи в света. Това е съпътствано с отмяна на концерти във Франция заради епидемията от коронавируса, предаде БГНЕС. Само хората, които вече са резервирали билети онлайн, или тези, които обикновено се възползват от безплатен вход, ще бъдат допуснати до забележителността в Париж, заявиха от музея.

Ограничението идва след като миналата седмица огромният музей бе принуден да затвори за два дни, след като персоналът отказа да работи заради страховете за здравето. Поп концертите в цялата страна бяха отложени или провеждането им остава в неизвестност, след като правителството забрани публичните събирания на повече от 1000 души в неделя.

Първи случаи на смърт от коронавирус в Германия

Остава неизвестно дали ще се състои финалното шоу в турнето на Мадона „Мадаme X“ в Париж в сряда. Парижката филхармония - най-голямото място за класическа музика във френската столица, заяви, че отменя досега всички събития в основната си зала с 2400 места, започвайки от понеделник с концерт на гръцко-руския диригент Теодор Гуренцис.

На Пари Сен Жермен беше наредено да играе домакинския си мач от Шампионската лига в сряда срещу Борусия Дортмунд пред празни трибуни.

Показаха предложенията за предпазните облекла за работа в случаи на коронавирус (ВИДЕО)

Днес, се срещнаха мениджъри на театри и опери, за да решат как да реагират на правителствената забрана за събирания на хора, доколкото много от културните институции – като Парижката опера – имат по доста над 1000 места. В Лион, третият по големина френски град, вече са отменени концертите на Simple Minds и редица френски рапъри. Засега концертите се отменят поне за юни, каза Тиери Теодори, шеф на 17-хилядната зала „Тони гарние“.

Ако човек има добра имунна система, може да не разбере, че има коронавирус

Засега организаторите на филмовия фестивал в Кан - най-големият в света, се противопоставят на развихрилите се ограничения и планират следващия месец да обявят, че събитието ще се състои през май, но все пак не се знае...

В Лувъра, също посещаван от хора от зял свят, са по-предпазливи: “Изправен пред Covid-19, музеят реши да регулира влизането“. Миналата година Лувърът беше посетен от 9,6 млн. души, като американци и китайци са най-големите туристически групи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК