В Италия има 1 441 смъртни случая от COVID-19

Ватиканът съобщи, че традиционните празници на Великденската седмица ще се проведат тази година без поклонници поради коронавируса, съобщава БГНЕС.

„Поради настоящата глобална спешна ситуация в областта на общественото здраве, всички богослужебни празници на Страстната седмица ще се провеждат без физическо присъствие на вярващите“, се казва в изявление на префектурата на папската служба, отговаряща за координирането на по-голямата част от обществения график на папа Франциск и неговите аудитории с държавни глави и други сановници.

Площадите и кафенетата в Италия опустяха заради коронавируса

До 12 април изявите на Светия отец ще бъдат достъпни само в пряко предаване на живо в официалния уебсайт на Ватикана. Според последните данни от късно снощи, в Италия има 1 441 смъртни случая от COVID-19, а над 21 000 италианци са заразени.

Италия отпуска 25 млрд. евро за борба с коронавируса

Италия е най-силно засегнатата европейска държава досега от пандемията.

 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП 

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО