Онлайн търговците не могат да смогнат с наплива от поръчки

Незапомнен ръст на онлайн пазаруването отчитат търговците. Фирмите трудно смогват да обработят всички поръчки. В същото време различни организации и бизнеси предлагат безплатни онлайн занимания, за да стимулират хората да си стоят вкъщи. 

Вълчев: Няма да има нулева учебна година

Интернет засега остава територия, в която няма как човек да пипне какъвто и да било респираторен вирус. По тази причина хората масово започнаха да го използват за безопасно пазаруване. В същото време, ако се погледнем в мрежата, можем да намерим много начини да прекараме пълноценно времето си у дома и дори да научим нещо.

Онлайн търговците не могат да смогнат с наплива от поръчки. Една от интернет платформите за доставка в района на София обслужва по над 650 заявки дневно.

„От вчера сме пуснали и нощна смяна, за да се справим с поръчките и търсим още хора за склада, което сега е голямото предизвикателство”, каза Иван Александров.

Софийската опера ще излъчва представления онлайн

Натоварен трафик през сайта си отчитат и от голяма търговска верига в Шумен с доставка в целия Североизток.

„Около 10 пъти се вдигнаха поръчките през сайта. Вече са между 300 и 400 на ден. Трудно им е на колегите. Понякога не доставяме в точния часови диапазон, в който искат клиентите”, разкри Стоян Вълчев.

Мрежата предлага безкрай възможности за полезни занимания и отмора. Цял пакет онлайн курсове в една от големите платформи за обучение станаха  безплатни. Записаните само за ден са 2 000 души.

„Темите са в посока Програмиране, криейтив, онлайн маркетинг. А за учителите сме подготвили специален курс, насочен към развиване на дигитални компетенции”, обясни Иван Ненков.

Amazon наема 100 000 работници

След пазаруването и ученето, време за спорт. Спортният клуб по таекуондо към Националната спортна академия предлага безплатни тренировки чрез лайв стрийм във Facebook всеки ден.

„Таекуондото е от 15 часа,  художествената гимнастика от 17. Идеята е широката публика да може да се докосне до някаква физическа активност вкъщи”, посочи Димитър Аврамов.

И това не е всичко - театрални постановки, оперни спектакли правят живота онлайн по интересен от този офлайн.

Любопитен детайл от света. Големият онлайн търговец „Амазон” обяви, че спешно наема 100 000 служители, за да се справи с наплива от поръчки в мрежата.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП