Инициативата е на няколко младежи

На фона на масовата дезинфекция в страната, доброволци от Казанлък поставиха дезинфектанти в центъра на града и на други ключови места в населеното място. Диспенсъри бяха поставени в поликлиниката, в болницата, пред Спешна помощ, в службата ГРАО и в данъчната служба. 

Опасни ли са препаратите, с които се дезинфекцират обществените места в София?

Инициативата е на няколко младежи, единият от които произвежда дезинфектант и го дарява. Казва, че цените на суровините се покачват ежедневно.

„Много е трудно положението с дезинфектантите. Има много поръчки, а проблем са суровините, които така или иначе не достигат. Не достига спирт, опаковки и това е една предпоставка за спекула на цената и недостига на пазара”, каза Атанас Демиров.

142 души с COVID-19 у нас, заразата стигна и до Шумен (ВИДЕО)

С поставянето на дезинфектантите на публични места, младите хора смятат, че трябва да се дава пример за подражание.

„Считаме че тази мярка е важна за нас като общество и ще подпомогне да не се разпространи този коварен и опасен вирус”, смята Мануел Тепеликян.

„За нас е важно хората да са здрави. Ние трябва да дадем личен пример”, добави Демиров.

София и областните градове под блокада (ВИДЕО)

Примерът обаче някои са разбрали погрешно. Само часове след слагането на диспенсъра с дезинфектант пред центъра на Спешната помощ в града - той е бил откраднат.

Младежите ще сложат нови диспенсъри, и ще ги попълват през следващата седмица.

Репортер: Георги Манев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП