Той се намира под карантина след завръщането си от Брюксел

Евродепутатът Андрей Слабаков се е прибрал от Брюксел тази седмица и се намира под карантина. Това разказа самият той за „Събуди се“ по NOVA.

Къде се намират временните КПП-та у нас?

„Все още можеше да се лети нормално. Искам да поздравя всички българи от самолета, които също се прибираха и бяха с маски. Поздравявам и полицаите, които ме проверяват и се грижат за всички. Вършат си работата много добре“, каза той.

На 26-ти този месец ще се състои онлайн заседание на Европейския парламент, в което евродепутатите ще вземат участие електронно, разказа Слабаков.

„В Белгия затвориха абсолютно всичко. Боищата за тоалетна хартия там започнаха още преди седмица. Не сме изключение от това. Не знам защо е толкова важно, но хората се плашат и има защо да го правят. От 2 месеца се опитвам да кажа, че всички трябва да се съберат и да вземат координирани мерки“, казва Слабаков.

Доброволци поставиха дезинфектанти в центъра на Казанлък

Според него Европа е закъснява в реакцията си срещу коронавируса. „Тези мерки трябваше да се вземат предварително. Да се проверят рисковите държави и да се вземат съответните решения за тях. Ако не съществуват зелените коридори за доставки всички държави ще бъдат обречени.

Още от разговора гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП