Коментар по темата направи финансистът Любомир Дацов

За много страни по света кризата вече е не само здравна, а и икономическа. Финансистът Любомир Дацов коментира начинът на Испания да се справи с коронавируса.

Зам.-социалният министър: Безработицата не е нараснала много

„Както е модерно да се казва, ние сме в самоизолация. Истерията в Испания е много по малка, независимо, че бройката на заболелите и жертвите е много по-голяма от тази у нас. Посланията, които се изпращат към испанското общество и степенуването на целите, са малко по-различни от тези в България. Призивите са всеки човек да се чувства спокоен и да бъде максимално щастлив“, обясни Дацов.

Той каза, че испанците също се опитват да държат хората вкъщи, но залагат много и на образованието по темата.

„Има универсален икономически подход в такива ситуации. Инвестиции в здравеопазването и запазването на работните места трябва да бъдат абсолютен приоритет на държавата. Мярката от страна на държавата да плаща 60% от заплатите на засегнатите от вируса бизнеси е много правилна и абсолютно адекватна. Такава е практиката в повечето европейски държави“, добави той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП