Български професор произвежда генератор, с който твърди, че е възможно антивирусно третиране на въздуха в присъствието на хора

Българският професор Жеко Ганев произвежда генератор, с който твърди, че е възможно антивирусно третиране на въздуха в присъствието на хора. Според изобретателя така може да се прочистват помещения в болници и други големи пространства, което ще направи COVID-19 неспособен да се прикрепи към здрави клетки.

„Коронавирусът е средно устойчив и в природата се унищожава от гръмотевични бури, когато атмосферата се насища с озон. Затова очаквам, че при първите атмосферни смущения COVID-19 ще започне да намалява”, смята проф. инж. Жеко Ганев. 

Корейци изобретиха медицинска маска, която предпазва един месец

„Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време. Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон. Заболяването се убива в рамките на 15 минути”, обясни хипотезата си инж. Ганев. 

Повече за българското изобретение гледайте във видеото. 

Репортер: Георги Манев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП