Подобрява се и състоянието на заразения медик

Регионалната здравна инспекция в Бургас отмени карантината на отделението по хирургия в болница „Бургасмед”. Всички тестове за COVID-19, направени на пациентите и персонала, са отрицателни. Подобрява се и състоянието на заразения медик.

Още тази събота отделението по хирургия ще започне нормален работен процес, като на пълни обороти работят и останалите 12 отделения в болница „Бургасмед”.

„В момента извършваме крайна дезинфекция на хирургично отделение, а и на цялата болница. Преструктурираме, тоест преорганизираме подхода към болницата, за да бъдат напълно спокойни че могат да влизат в болницата”, каза д-р Стоил Апостолов.

Лекар с коронавирус в Бургас

Общо 14 пациенти и 22-ма души персонал са тествани за коронавирус.

„Опасност няма, на същите са извършени двукратни проби, това е станало в събота на 21-ви и на вчерашната дата също резултатите са отрицателни”, обясни д-р Лъчезар Томов.  

Готово е и отделението, което да посрещне евентуален пик на болни, каквито по заповед на здравния министър изготвят и останалите болници в морския град. 

„Ние имаме кадрови ресурс и ние сме създали организация и мисля, че в края на седмицата ще имаме и визуализация на това, което сме създали като план, за да можем да посрещнем това предизвикателство”, заяви д-р Георги Паздеров – началник РЗИ Бургас.

Състоянието на трима от общо четиримата с коранавирус, настанени в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Бургас” пък се подобрява значително. Сред тях е и заболелият лекар, който при първи отрицателни проби ще бъде изписан.

„Новият пациент, който е постъпил вчера, той е постъпил в състояние с пневмония и много висока температура. Днес сутринта вече температурата беше овладяна”, заяви д-р Бойко Миразчийски, началник на УМБАЛ Бургас.  

От „Бургасмед” съобщиха, че първите два екипа медици доброволци вече са заявили желание да съдействат при нужда.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП