55-годишен мъж почина

Пета жертва на коронавируса у нас. 55-годишен мъж от Банско е починал в болницата в Благоевград, научи NOVA от здравното заведение. Той е докаран в болница преди два дни с тежка симптоматика, задух в гърдите, кашлица и висока температура. Тестът, направен в Благоевград, е дал положителна проба.

Мъжът не е работил на лифта, никога не е работил в ски зона Банско, съобщи директорът на ски зона Банско и маркетинг директор на "Юлен" АД Иван Обрейков, като така опроверга появила се по-рано днес информация. Мъжът е от Банско и е служител на фабрика за мебели, каза  още Иван Обрейков. Той изрази съболезнования на семейството. 

Още един починал с коронавирус у нас

В отделението по реанимация към благоевградската болница са настанени още двама пациенти. Това са майка и дъщеря на 73 и 53 години. За момента състоянието им е стабилно.

По-рано началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че мъж в тежко състояние е починал в "Пирогов". 

Заразените с коронавирус у нас до момента са 313, като само в София случаите са 200.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

Репортер: Екатерина Николова