Гл. инспектор Светлан Кичиков направи инспекция на ГКПП "Капитан Андреево"

Директорът на "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков направи инспекция на ГКПП „Капитан Андреево“. във връзка с новата организация за придвижване на товарните автомобили към българо – турската граница

Той подчерта, че мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат. Кичиков посочи, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално. За 24 часа през временния паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила. По думите му снощи на паркинга е имало само 39  товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3 – 4 часа.  

Колоната от камиони на границата ни с Турция вече е 50 км (ВИДЕО)

„Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където се създават предпоставки за пътни инциденти. Днес е вторият ден от въведената организация. На магистралата има тирове, чиито  водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции – по Закона за движение по пътищата.  В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Военно летище край Хасково става паркинг за тировете от „Капитан Андреево”

На „Капитан Андреево“ от вчера са монтирани 14 термокамери, а на „Капитан Петко войвода“ - три, които се обслужват от служители на РЗИ. Директорът на Гранична полиция заяви, че на Дунав мост има проблем, тъй като от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

Шефът на „Гранична полиция“: Обстановката на „Капитан Андреево“ се успокои

На ГКПП "Кулата" на гръцка територия има колона от около 3 - 4 км от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиран. „Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време“, допълни още главен комисар Кичиков.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си