Сред първите, направили това, беше и главният прокурор Иван Гешев

Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор се включиха в акция за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, съобщават от ВМА.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Главният прокурор Иван Гешев, и.д. административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които дариха кръв във Военномедицинска академия.

27 са магистратите и служителите, които са дарили кръв в УМБАЛ „Света Анна”, съобщават от болницата.

„Точно сега лекарите на първа линия в борбата с коронавируса имат необходимост да знаят, че не са сами. Благодарен съм на всички кръводарители, отзовали се на призива на главния прокурор Иван Гешев. Благодаря им и от името на нашите пациенти“, заяви д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на „Св. Анна”.

Акцията по кръводаряването продължава и в следващите дни, като към инициативата ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

От ВМА уточняват, че насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите им. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата.

Извън тях, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Извършените в световен мащаб проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно, желаещите могат да дарят кръв, без да има какъвто и да е риск за здравето им, уточняват от ВМА. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си