Председателят на бюджетната комисия каза, че времето до 13.04. не е достатъчно

"Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13.04., но не смятам, че нещата ще приключат дотогава". Това каза председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, цитирана от БГНЕС. 

„Това е една от причините, които налага да се съберем извънредно в парламента, защото ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щабът“, подчерта тя.

Общо 412 души с коронавирус у нас, заразата стигна и Русе

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

„Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“, коментира още председателят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото Конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

Има народен представител с коронавирус (ВИДЕО)

„Има три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдато облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си