Най-силно засегната е сферата на услугите

Близо 900 000 човека в Испания са загубили работата си след разпореждането хората да останат по домовете си, за да се забави разпространението на коронавирус, съобщиха днес испанските власти, пише БГНЕС.

Краткосрочната загуба на работни места е по-висока от тази през януари 2009 г., когато 350 000 души загубиха работата си вследствие на глобалната финансова криза, която засегна силно страната.

Ръст на безработицата в Румъния

Броят на работниците, за които се плащат вноски във фонда за социално осигуряване, до края на март е намалял с 898 822, сочат официалните данни.

Загубата на работни места започна на 12 март, след като правителството обяви извънредно положение и помоли хората да работят дистанционно. Оттогава са предприети допълнителни мерки, които забраняват на работници и служители, освен от определени категории, да напускат домовете си до средата на април.

Най-силно засегната е сферата на услугите, включително изключително важната за Испания туристическа индустрия.

Ще бъдат ли спасени работните места и доходите на българите?

Броят на официално регистрираните безработни в страната към края на март достигна 3,5 милиона души, което е най-високото ниво на безработица от 2017 г.  насам, пише „Сабах“ .

Заразените с COVID-19 вече надвишават бройката от 100 000 души, въпреки че властите твърдят, че скоростта на заразяване е започнала да се забавя. Най-силно засегнатият районе Мадрид съобщава, че броят на пациенти, пристигащи в болницата в критично състояние, е намалял. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП