Двубоят крещу Джошуа трябваше да се състои на 20 юни в Лондон

Кубрат Пулев обяви, че ще направи голямо дарение за борбата с коронавируса, след като приключи мача му за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа. Най-вероятно сумата ще бъде в рамките на 2,5 милиона долара, пише Gong.bg

Той даде обещанието си пред "Билд". Двубоят крещу Джошуа трябваше да се състои на 20 юни в Лондон. Заради пандемията обаче беше преместен за 25 юли, а сега е отложен за неопределено време. Според очакванията Кубрат Пулев ще вземе 5 милиона долара за мача си срещу британеца.

Отложиха официално двубоя между Джошуа и Пулев

"Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права.

Информациите, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговаря на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион", заяви Кобрата.

Еди Хърн: Искаме мач Джошуа – Фюри, Пулев да почака

"В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат.

Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус", добави Пулев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП