Той сам призна, че е нарушил правилата и съжалява

Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия - Дейвид Кларк, призна, че е нарушил правилата за изолация, като заедно със семейството си отишъл на плаж, пише БТА.

Футболист на Челси наруши карантината си

По думите му това е идиотска лудория, за която съжалява. Тя обаче няма да стане причина за отстраняването му от поста, тъй като новозеландският премиер Джасинда Ардърн му възложи да координира усилията в борбата с COVID-19.

Легендата Марадона е под карантина

Здравният министър подаде оставка, след като призна, че със семейството си отишъл на плаж, на 20 км от дома си, нарушавайки наложените от две седмици в цялата страна правила за изолация, които целят да се спре разпространението на коронавируса. Той отбеляза, че го е направил, въпреки че функциите му предполагат да служи за пример.

"В момент, когато искаме от новозеландците да направят жертви, дадох лош пример. Постъпката ми е идиотска и е разбираемо, че хората ме обвиняват", каза Кларк.

Предложение: Глоби и до 3 години затвор за нарушаване на карантината

Джасинда Ардърн увери, че при нормални обстоятелства щеше да го отстрани от поста. "За стореното от него няма извинение.  Но в сегашната ситуация приоритетът ми е борбата с вируса. Не можем да си позволим да дестабилизираме здравния сектор и политиката си. Поради тази причина Кларк ще запази поста си", заяви тя. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП