Учените обаче твърдят, че борбата със заразата дава резултати

Един от островите край Ню Йорк се превърна в новото гробище на града. Смразяващата реалност е, че за телата на починалите няма достатъчно място. Крематориумите работят, но се налага да бъдат търсени терени за гробища, както и хора, които временно да работят като гробари.

Катедрала в Ню Йорк става полева болница

На този фон има и лъч надежда. Учените твърдят, че борбата със заразата дава резултати и дори в Съединените щати се върви в правилната посока.

„Докато наблюдаваме увеличаване на смъртните случаи, отчитаме и още една тенденция - драматичен спад на броя на нуждаещите се от болнична помощ. Говоря за спад от рода на 1 400 души на ден – преди, до 200 души на ден - сега. Това ми показва, че мерките, които предприемаме, работят. Знам че звуча като развалена грамофонна плоча, но пак ще повторя - нека продължим с изолацията”, каза директорът на Института по алергии и инфекции на САЩ Антъни Фаучи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си