Общината бързо осигури жилище за родителите и двете им деца

Вълна от съпричастност за семейството от Враца, което остана без дом заради кризата от COVID-19. Преди около седмица ви разказахме за Васил Петров, Ирена Георгиева и техните две деца, които трябваше да напуснат квартирата си. Родителите били съкратени от ресторанта, в който работели, и забавили плащанията на наем и сметки.

Бащата само за 5 дни намерил работа, но заплатата на новото място се плаща с месец по-късно, а съпругата му не може да започне работа, докато детската градина и училището са затворени заради коронавируса.

Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията

Двете деца, които изплашени тичаха между купчините със семейния багаж, разчустваха хората във Facebook групата „Враца - кажи на кмет и община“ и повечето се втурнаха да помагат. Общината пък за часове осигури ресурсно жилище на семейството. „Сега сме по-добре и децата са спокойни. Надяваме се да се оправим, да си стъпим на крака и да си поемем по нашия път“, каза Васил Петров.

Началото на този път обаче все още е трудно за семейството и затова хората продължават да им помагат. Поредни дарители са момчетата от български мотоклуб.

А заразното добро изглежда продължава да си пробива път в душите и на всеки, който го е изстрадал, и на всеки, който е помогнал. Майката Ирена започва работа от 1 май като личен асистент на жена с увреждания. Дори вече го прави. Още преди да подпише договор, тя вече ходи при възрастната болна жена, за да й помага.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!