Личните лекари в града също ще се включат в изследването

Нови 136 души бяха изследвани днес в Банско с бързи кръвни тестове. Така за първите три дни от скрининга, общият брой стана 470 души. От проверените днес, един даде положителен резултат за имуноглобулин M, т.нар. "прясна инфекция", при 4-ма души е установен имуноглобулин G - т.е. "късни" антитела.

713 са заразените с COVID-19 у нас, 27 от тях са деца и тийнейджъри

За да се смогне с взимането на тестовете след празнците личните лекари в града също ще се включат в изследването. А данните до момента водят до заключението ,че около 8 % от жителите на Банско са имали досег със заразата.

"Фактът, че около 8% от изследваните лица са имали среща с вируса, означава, само едно, че ние не можем да спрем циркулацията на вирусата, но успяваме да държим под контрол, така че това разпространение да бъде на най-ниска цена, с най-малко жертви, с възможност за приемане на всички нуждаещи се", заяви доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си