Апаратурата е закупена

Лабораторията в УМБАЛ „Каспела“ започва да работи като референтна. Това се случи, след като със своя заповед здравният министър Кирил Ананиев я реферира, предаде БТА. 

Апаратурата за лабораторията в УМБАЛ "Каспела" е закупена, поръчани са и първите тестове за COVID-19. Като референтни вече работят лабораториите в УМБАЛ "Пълмед" и в УМБАЛ "Свети Георги", двете болници, заедно с УМБАЛ "Каспела", първи започнаха да приемат пациенти с коронавирус.

Отварят втора лаборатория за тестване на коронавирус в Пловдив

 

Лабораторията на Университетската болница" Свети Георги", която днес бе официално открита от ген. Венцислав Мутафчийски, е оборудвана с всичко необходимо и в нея работи квалифициран екип от специалисти. Предвижда се дневният й капацитет да достигне до 140 проби за 12 часа. В болница "Пълмед" за наличието на коронавирус ще се тестват 60 - 70 проби, съобщават още от Областна администрация.

НЗОК ще плаща по 60 лева на тестван пациент, като има определени критерии за това от Здравното министерство и спуснати към РЗИ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Как се прави бърз тест за коронавирус?

Още една лаборатория ще прави тестове за COVID-19 у нас

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!