Фондацията семейство Гейтс разполага с около 50 млрд. долара

Бил Гейтс, един от основателите на „Майкрософт“, и съпругата му Мелинда даряват допълнителни 150 милиона долара за противодействие на разпространението на новия тип коронавирус. Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на фонда, пише БГНЕС.

Бил Гейтс: Животът ще се нормализира, след като се осигури ваксина срещу COVID-19

"Ситуацията е уникална. Имаме уникалната възможност да помогнем. Днес обявяваме отпускането на още 150 милиона долара за борба с новия тип коронавирус, с което нашия принос става общо над 250 милиона долара", се казва в изявлението.

Организацията обръща внимание на това, че даренията ще бъдат насочени към подпомагане на бедните, които са най-уязвими при пандемията. Решено е да се изразходват част от средствата за основни медицински грижи в Африка и Южна Азия. Част от даренията ще бъдат отпуснати за финансиране на лабораторно моделиране на разпространението на коронавируса, разработване на ефективни методи за неговата диагностика и техническа поддръжка.

Фондацията на Гейтс и съпругата му Мелинда разполага с около 50 млрд. долара. Основните дейности на организацията включват борба с опасните заболявания в развиващите се страни и здравни и образователни програми в Съединените щати.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!