Програмата ще включва както преки плащания, така и купуването на аграрна продукция

В най-близко време САЩ ще предоставят 19 милиарда долара в подкрепа на селското стопанство, заяви президентът Доналд Тръмп на брифинг в Белия дом, предаде БГНЕС.

Още 14 миллиарда ще бъдат дадени на аграрното министерство през юли, добави Тръмп. Така общият размер на помощта достига 33 милиарда долара.

САЩ - държавата с най-много починали с COVID-19

„Аграрното министерство осъщестявва програма за помощ в размер на 19 милиарда долара за нашите забележителни фермери и животновъди, страдащи от глобалната икономическа криза, предизвикана от пандемията на COVID-19. Програмата ще включва както преки плащания на фермерите, така и купуването на месна и друга аграрна продукция. Аграрното министерство ще получи още 14 милиарда долара през юли, за да продължи помощта за фермерите“, каза президентът на САЩ. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!