Това твърди академик, завеждащ отдела по физиология на човека в екстремални условия към Руската академия на науките

При хора, които се намират заедно в изолация повече от две седмици, могат да възникнат конфликти. Причината за възникването им трябва да бъде споделяна и да се търси решение за тях, смята академик Александър Суворов – завеждащ отдела по физиология на човека в екстремални условия към Руската академия на науките.

Семейна двойка пребори коронавируса в един и същи ден

Около две седмици може да прекарате заедно с когото и да е и това да не предизвика никакви конфликти или проблеми, смята ученият и подчертава, че проблемите възникват след този период.

Суворов е участвал лично в експерименти с прилагането на изолация и е бил организатор на изпитанията за продължителна изолация „Сфинкс“ и „Марс-500“, както и на експериментите SIRIUS, имитиращи полети, съответно, до Марс и до Луната, предава БГНЕС.

Италианец призна: Наруших карантината, защото не издържам с жена си и децата

В реалния живот хората обикновено нямат възможност да разказват за проблемите си на личен психолог, с какъвто разполагат участниците в научните експерименти по изолация. Затова първият съвет, който академикът отправя, е човек да не трупа недоволство в себе си. Ако нещо не ви харесва, споделете го и разкажете за него.

Основното в такива случаи е човек да не се крие зад проблемите, а да се опита да намери решение за тях.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!