Той предпочитал да бъде глобен, отколкото да остане вкъщи

Полицията във Флоренция глоби велосипедист, който обяснил, че е нарушил карантината, за да не остане вкъщи със семейството си. Това съобщава местният вестник „Ла Република“, цитиран от БГНЕС.

Звезди с клип в подкрепа на мерките за безопасност по време на пандемията (ВИДЕО)

Колоездачът бил спрян в покрайнините на Флоренция. Полицията му поискала обяснение защо тренира, вместо да спазва забраната за излизане от дома си. В отговор мъжът повдигнал рамене и признал, че вече не може да издържа да стои вкъщи и да общува със съпругата и дъщерите си. По думите му той предпочел да бъде глобен, отколкото да остане у дома.

Служителите на реда нямали друг избор и глобили нарушителя, след което той получил заповед да се върне обратно в апартамента си.

Японският премиер показа как живее в изолация (ВИДЕО)

Само за месец карантина италианските правоохранителни сили са заловили повече от 250 000 нарушители на въведените мерки. За тях бяха въведени глоби в размер от 400 до 3 000 евро. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!