Това потвърди специално за NOVA областният управител на Плевен

От всички проби, взети на случаен принцип в Буковлък, както и от близкия кръг на заразени шивачки, има само една потвърдена. Това потвърди специално за NOVA областният управител на Плевен Мирослав Петров. По всяка вероятност няма да се стигне до затваряне на плевенското село. Междувременно и от Оперативния щаб смятат, че това не е необходимо. А разногласията между институциите отекнаха сред местните хора и те излязоха на протест.

Напрежение и протести в Буковлък (ВИДЕО)

Плевен надмина София по брой заразени за ден - 17. Хората посрещнаха с одобрение мнението на Оперативния щаб, че нужда от карантина няма, защото регистрираните случаи са само 4, а населението - над 4 хиляди. А желанието на кмета да изолира селото беше прието на нож. Наложи се намеса на полицията заради струпването на много хора на едно място.

Актове получиха само двама жители на Буковлък. Оказа се, че спонтанният протест е възникнал заради това, че работодатели са отказали да приемат жители от селото на работните им места. След изясняване на проблема, кметът беше реабилитиран.

Предлагат поставяне на село Буковлък под 14-дневна карантина

А решението за затваряне на Буковлък остава висящо. Поне до полунощ, когато ще стане ясен резултатът от масовото тестване на населението. Предстоял и анализ на хуманитарната ситуация в селото.

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

PCR - тестовете продължават да се правят в местната лаборатория. Само в сряда са взети 60 проби от служители на шивашката фабрика - огнище на заразата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!