Преди 3-4 дни самолет на НАТО докара 700 000 маски и медицински материали, обясни главен комисар Николай Николов

В складовете на БЧК в село Лозен се разтоварват 5 камиона с предпазни средства, пратка от Турция. Това съобщи в ефира на „Събуди се” главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и председател на Логистично координационния център към Националния оперативен щаб. След като България успя да поеме първия удар на болестта и да защити лекарите, сега страната ни прави всичко възможно да осигури достатъчно предпазни средства.

Николов обясни, че само преди 3-4 дни самолет от НАТО е докарал 700 000 маски и други медицински материали.

Кои маски защитават най-добре от коронавируса?

„Очаквам следващите дни наш самолет да отиде до Китай и да вземе предпазни средства. Нашата програма е свързана с около 400 кубика медицински изделия, които трябва да доставим за нашите лекари”, обясни комисар Николов. И добави: „Ако нещата вървят нормално, нашите лекари могат да бъдат спокойни”.

Той обясни още, че 1 пожарникар е установен като носител на коронавирус. Той е настанен в болница, но състоянието му е добро. Други трима пожарникари са карантинирани като контактни лица.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!