Това съобщиха от Оперативния щаб

От сутринта са регистрирани 13 нови случая с коронавирус. Така общата бройка на носителите на вируса у нас става 1247. Трябва да уточним, че в нея влизат и вече излекуваните пациенти, както и починалите, които до днес са 55 души.

Сред изписаните е пациент, който е бил интубиран в продължение на 38 дни. От всички, регистрирани с вируса, на болнично лечение са 292 души, а в по-тежко състояние и в интезивни отделения са 37.  

Жертвите на COVID-19 в Европа вече са над 120 000

Сред новите случаи на заразени с COVID-19 има още 2 деца – 4-годишно момче от Плевен и 12-годишно момиче от София. И двамата карат вируса в лека форма. От Щаба препоръчаха на родителите да внимават повече с децата, тъй като именно те са тези, които много по-лесно се заразяват от повърхности.

Междувременно у нас продължава да расте броят на заразените медици – още 6-ма са с положителни проби за коронавирус. От РЗИ заявиха, че с цел да предпазят доколкото могат здравните работници, следят постоянно къде и в какви количества предпазни облекла са нужни.

По отношение на общата картина – към 25 април: 614 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 633 на жени.

1234 станаха случаите на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите, както следва: Благоевград – 38; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 17; Видин – 62; Враца – 3; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 38; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 23; Перник – 11; Плевен – 98; Пловдив – 44; Русе – 10; Силистра – 5; Сливен – 35; Смолян – 33; София – 646; Стара Загора – 35; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 7.

Изписаха семейство с коронавирус след 15-дневно интензивно лечение

 Днес във ВМА е починал 81-годишен мъж. Пациентът е страдал от хронична обструктивна белодробна болест, хронична сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

От Щаба все пак са категорични, че се работи в посока постепенно ограниченията да започнат да отпадат. Но не се ангажираха със срокове.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!