Евродепутатът коментира политиката в страната в предаването "Карай направо" с Диана Найденова

"Нашият парламент се държи по странен начин - искат да се събират постоянно в една зала. Опозицията, вместо да се съберат с управляващите и с президента, за да си стиснат ръцете в тази ситуация, в момента си мерят мерките", заяви евродепутатът Андрей Слабаков в предаването "Карай направо" с Диана Найденова.

Той сподели, че работата в Европарламента продължава - всеки ден се изпращат писма, правят се предложения, правят се официални сесии и гласувания.

"Забелязвам, че Бойко Борисов, на когото не съм фен, се държи нормално и взима адекватни решения. Би трябвало да не се занимаваме с политическа дейност, а да видим какво да се направи в тази ситуация. Тук няма добър и лош. Президентът се държи неадекватно от време на време и обяснява за някакви икономически мерки", смята Слабаков.

Той даде за пример Италия, където фабриките не са затворени, за да се предотврати икономическа криза, но това е предизвикало многото смъртни случаи.

Целия разговор на Диана Найденова с Андрей Слабаков гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.