В Мериленд са регистрирани около 100 случая за 1 ден

Десетки американци са последвали съвета на президента Доналд Тръмп и опитали да се предпазят от коронавирус, пиейки дезинфектанти, съобщава Forbes.

Тръмп предлага хората да си инжектират дезинфектант като превенция срещу COVID-19

Само за ден служители от Агенцията за управление на извънредни ситуации в Мериленд са изпратили информация за около 100 случая на хора, погълнали опасни препарати, информират от кабинета на губернатора Лари Хоган.

Властите в Ню Йорк пък обявиха, че случаите на консумирали почистващи препарати са се увеличили повече от два пъти след изявлението на президента Тръмп в четвъртък. 

Тръмп обяви, че се е шегувал за инжекциите с дезинфектанти

Здравните власти в Илинойс пък разпространиха информация за човек, който използвал разтвор на базата на детергент за промивка на синусите. Друг пък си правил гаргара със смес от вода за уста и белина с цел да убие коронавируса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!