Той стана известен с акцията си за набиране на милиони за здравните работници борещи се с COVID-19

100-годишният британски ветеран от Втората световна война Том Мур, който стана известен с акцията си за набиране на милиони за здравните работници, борещи се с коронавируса и се превърна в най-старият артист, достигнал №1 в класациите за сингли във Великобритания, получи 125 хиляди поздравителни картички за рождения си ден. 

Ветеран от Втората световна война оглави музикална класация (ВИДЕО)

Сред поздравителните писма присъстват и такива от херцозите на Кеймбридж и капитана на националния отбор по футбол на Англия – Хари Кейн.

Внукът на Том – Бенджи, обясни, че се наложило да потърси помощ за организацията на всички прииждащи поздравления към дядо му.

„Количеството е потресаващо. Много от посланията са наистина трогателни. Голяма част от тях са изпратени от деца, които са отделили много време в изработката им“, казва Бенджи.

„Всичко това наистина значи много за дядо ми. Ние сме повече от щастливи за него и не можем да опишем, колко голямо значение има това за духа му. Не ми стигат думи да опиша, колко горд се чувствам, като негов внук“, добавя Бенджи.

Акцията на Мур получи широк световен отзвук. Неговите действия предизвикаха редица акции в подкрепа на постъпката му и насърчиха стотици да се включат в борбата със заразата. Негов лик бе нарисуван с графит на улица във Великобритания.

99-годишен британец направи 100 обиколки на двора си, за да събере пари за медиците (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.