Сигурността и безопасността ще бъдат ключовите фактори за избор на дестинация тази година, каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм

„Подготвяме се за един макар и късен, но възможен летен сезон от 1 юли до 30 септември. Някои колеги ще започнат постепенно да отварят още през юни“. Това заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова.

Какви ще са мерките за почиващите на Черноморието това лято? (ВИДЕО)

„Свидетели сме на една много енергична работа и висока степен на диалогичност от страна на Министерството на туризма“, каза още тя.

По думите й от бранша очакват да бъдат изработени единни правила и критерии, които да гарантират степен на здравно-хигиенни и санитарни изисквания, които да бъдат спазвани.

„Сигурността и безопасността ще бъдат ключовите фактори за избор на дестинация тази година“, категорична бе Карастоянова.

Целия разговор гледайте във видеото.

ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА: ЕС обмисля нови правила за туристите

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!