Това стана ясно при посещението на главния прокурор Иван Гешев в града, където разговаря с митрополит Даниил

Двама души са задържани и с повдигнати обвинения за кражбата на дарения от църквата „Св. Димитър Солунски” във Видин. Това стана ясно по време на посещението на главния прокурор Иван Гешев в града. С него е и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Двамата разговаряха с митрополит Даниил.

Кражбата от църквата беше извършена на 24 срещу 25 април през нощта. От храма бяха задигнати парите от кутиите с дарения, както и метален кръст.  

Обраха дарения от храм във Видин

Обвинени са Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. Според прокуратурата двамата са използвали ножица за рязане на метал, за да се справят катинара на входа на църквата. След като проникнали вътре, срязали още 4 катинара на дървени кутии за дарения  и оттам взели 2693 лв. Преди да си тръгнат взели и метален жълт на цвят кръст.

Извършени са обиски, претърсвания и изземвания на адресите двамата обвиняеми. Намерен и иззет е кръстът, както и 1539 лв. и мобилни телефони. Иззета е и раница, в която е имало 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лева и чуждестранна валута в монети. Сумата се равнява на 1353,31 лв.

И двамата обвиняеми са осъждани и криминално проявени, като обвиняемия Бисер А.Б. е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.