Освен зрелостниците, отговор на този въпрос очакват и хотелиери, гримьори и ресторантьори

Сезонът на баловете тази година се очаква да премине... без балове. Дали ще бъдат проведени през лятото или ще бъдат отменени, все още не е ясно. Ясно е обаче, че не само абитуриентите очакват с нетърпение да разберат това. Хотелиери, гримьори и ресторантьори се вълнуват от съдбата на тазгодишните празненства не по-малко отколкото самите зрелостници.

Сезонът на броенето до 12 започна. Тази година обаче, броене няма да има. Или поне не още. Докато зрелостниците очакват да разберат ще имат ли балове и ако да - кога, оказва се други също очакват това не по-малко от тях.

ОТЛОЖЕНИ БАЛОВЕ: Абитуриенти се готвят да броят от терасите (ВИДЕО)

Свикнали да я виждаме по подиумите, а отскоро и с корона на главата, в момента животът на Радинела Чушева протича доста по-различно. Социалната изолация засегнала дори настоящата „Мис България”. Но, казва тя, било за добро.

„Много ангажименти пропаднаха. Събития, на които има много хора, бяха забранени. Ревюта, фотосесии, дори три пътувания в чужбина. Основно си стоях вкъщи, колкото и трудно да ми беше. Четях книжки, говорих по телефона с приятели, следях си лекциите в сайта на университета.

И тъй като гримът е слабото място на Радинела от години, решава да се възползва от момента. И за да усъвършенства уменията си, завършва курс за професионални гримьори.

„Мис България 2019”: Съвременната жена трябва да бъде нежна, със стил и класа

А докато се учи, на Радинела й хрумва, че освен да създава красота, би искала и да я дарява. Така, със статус във Facebook, призовала бъдещи абитуриентки да й пишат, за да подари, на някоя от тях роклята от нейния бал.

Но за да сбъдне мечтата на момичетата, които ще й пишат, Радинела все още чака да разбере какво ще се случи с баловете.

На 400 километра от София, в любимия на абитуриентите, но в момента призрачен „Слънчев бряг”, хотелиерът Христо Чапкънов чака отговор на същия въпрос. Обичайно, в края на май, курортът събира абитуриенти от цялата страна.

„Имахме резервация за абитуриентски балове, просто имайки предвид ситуацията, са отложени”, обясни Христо Чапкънов.

В очакване да се проведат през юли, хотелиерите все още таят надежда, като вече обмислят да предложат и бонуси.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.