Извънредното положение отложи и десетки сватби

Заради извънредното положение учебната година може да продължи до юли, а абитуриентските балове да се отложат за средата на лятото. Отложени бяха и десетки сватби.

Дългочакан ден и подготовка вече няколко месеца. Още февруари Ивелина от Монтана почти завършила покупките за балната вечер. "Рокля, обувки, чантички, куверти за ресторантите, също така прически, гримове вече са запазени и само чакаме да дойде датата“, каза Ивелина Стоянова.

Момичето, дори вече раздало част от поканите за семейното тържество, a със съучениците й вече обмислят и план Б. "Ние мислим по-нататък да си го празнуваме, ако не може точно на 25 май. Предлагам на класа да се съберем някоя друга вечер - няма значение кой месец е, дата, просто да не сме в този карантинен период“, каза още Ивелина.

 

 

Сега, силите на момичето са насочени към подготовката за матурите и кандидатстването в университет. „Имам притеснение за кандидат-студентските изпити, но аз лично ще кандидатствам с матурите, едната по български език, но пак за приема се притеснявам доста, за начина по който се стичат обстоятелствата се притеснявам доста“, заяви тя.

Учебната година може да продължи до юли, а баловете се отлагат за лятото

За последно училищния праг Памела прекрачила на 13 март. Оттогава обсъждат с нейните съученици дали ще имат бална вечер. Памела все още не си е купила бална рокля, но вече има набелязани, a сред съучениците й не липсват и шеги, въпреки неяснотите. „Шегуваме се, че няма да има бал и тези, които са си купили рокли, ще ходят с тях до магазина. Много хора се шегуват, че ще празнуваме по балконите и ще броим до 12“, споделя още зрелостничката.

Бъдещите младоженци също са в трудна ситуация. В Монтана засега са отменени няколко сватби „Младоженците отложиха сватбата във времето, без да обявят дата. Булката е бременна и тя се страхува и затова отлагат“, каза директорът на Обредни дейности - Монтана Венка Дикова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП