Той коментира и оценките на световната общност за България в борбата й с COVID-19

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира за „Събуди се“ развихрилия се скандал с връчването на акциите на футболен клуб "Левски" на премиера Бойко Борисов и определи бизнесмена Васил Божков като част от паралелната държава.

„В последните месеци сме свидетели на края на прехода. Води се битка между паралелната държава, която осъществи този преход, и правовата държава, която се опитва да наложи истинската демокрация в страната. Това означава ред, отговорност и правосъдие за всички. От 2 години в арестите на България са знакови хора от прехода, превърнали се в олигарси, благодарение на несправедливо ощетяване на народа. В шепа нагли, самозабравили се и арогантни олигарси са концентрирани изключителни богатства. За никой не е тайна, че тази криминална приватизация беше осъществена от бившата комунистическа номенклатура"“, каза Гърневски.

„Тази битка ще завърши с волята на българския народ на следващите парламентарни и президентски избори. Не е тайна, че водачите на паралелната държава са президентът Радев и лидерът на БСП. Битката за демокрация не се печели с куршуми, а с бюлетини. От нас зависи в България следващата пролет да е истинска демокрация с правов ред и възмездие за всеки, който престъпва законите", обясни депутатът.

"Г-н Божков е ярък представител на тази паралелна държава. А също така и Бенчо Бенчев, Миню Стайков, Баневи, Ветко Арабаджиев, олигархът Гергов. Всички тези имена са ярки представители на паралелната държава и трябва да внимаваме много", коментира още Гърневски.

Спас Гърневски коментира и оценките на световната общност за България в борбата й с коронавируса.

„Мисля, че оценките на наблюдателите на световната тема, свързана с пандемията от COVID-19, дадоха своята оценка на мерките, предприети от българското правителство. Страната ни влезе в битката по един много решителен начин и неслучайно се радваме на добри резултати в европейски и световен мащаб.“

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.