Най-тежка беше ситуацията в Северозападна България

Порои и градушки удариха много райони в страната. През последните 48 часа най-тежка беше ситуацията в Северозападна България.

Най-тежко беше положението в селата около Годеч. Едно от засегнатите населени места е Комщица. „Цялата работа беше около 15 минути, но беше страшно. Не съм виждал подобно нещо. Аз си седях на терасата и гледах как стъклата едно по едно падат”, каза Тодор, жителн на селото.

Градушка с размер на кестен падна в части от Северозападна България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той е запазил във фризера си ледените късове - големи, колкото яйце. А освен стъкления парник, стихията е пробила дупки и в стряхата на къщата.

На много места има паднали дървета от силния вятър. А ако говорим за градините на хората, те са буквално унищожени. Рязката промяна на времето в късния следобед в сряда дойде с градушки в целия северозапад. Пострадаха райони от сръбската граница чак до поречието на Дунав. В село Бързия градушката също е уплашила хората, макар тук пораженията да са по-малко.

„Имаше едри пачрчета, колкото орех. Заваляха първо едрите парчета, после и дребните. И беше много силен вятърът“, каза Иванка Ненова.

Мощна буря и порой в Гоцеделчевско (ВИДЕО+СНИМКИ)

След нощните порои улиците в Лом и Козлодуй осъмнаха изровени от водата. От общината в Лом съобщиха още за наводнени мазета и за аварии в електрозахранването.

А днес по обед също имаше мощни бури и градушки. Най-засегната беше Югозападна България. В Гоце Делчев валя порой, който наводни една от основните улици в града. В хаджидимовското село Абланица имаше наводнени улици и ниви с посеви. Беше подкопан и пътя към село Боголин. Силни бури имаше и в районите на Петрич и Сандански.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.