Стотици протестираха заради смъртта на невъоръжен афроамериканец в Минеаполис

Двама са загинали при ожесточените сблъсъци между протестиращи и полицаи в Съединените щати.  Напрежението от смъртта на невъоръжен афроамериканец при полицейски арест в Минеаполис обхвана над 30 американски града.

Демонстранти нападнаха и централата на Си Ен Ен в Атланта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Губернаторът на Минесота обяви, че трагедията е ескалирала в необуздано унищожение. Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис са само част от мегаполисите, в които протестите се ожесточиха. В Минеаполис беше наложен полицейски час, след като демонстрантите подпалиха автомобили, разграбиха магазини и предизвикаха пожари. В Атланта протестиращите разбиха сгради и хвърляха камъни по централата на телевизия Си Ен Ен.

Един човек е загинал при стрелба срещу демонстранти в Детройт (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Понасям това всеки един ден. И се моля за децата си, всеки един ден. Това, което виждам, че се случва по улиците на Атланта не е Атланта. Това не е протест. Това не е духът на Мартин Лутър Кинг. Това е хаос“, коментира Кейша Ланс Ботъмс, кмет на Атланта.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.