В програмата са включени емблематични представления и нови заглавия

Операта и театърът във Варна стартират новия летен сезон със спектакли и концерти на открито. На специално обособена сцена ценителите на изкуството ще могат да се насладят на любимите си произведения. Новата лятна сцена е наречена „Зад театъра“, а в програмата и тази година са включени както емблематични представления, така и нови заглавия.

Театри, читалища и танцови школи отварят врати

За посетителите са взети всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19, а за този сезон са предвидени и отстъпки в цените на билетите.

„Идеята да създадем лятна открита сцена беше моя, тъй като разбрахме, че няма да имаме възможност това лято да се разгърнем, както искаме”, посочи директор на ТМПЦ – Варна Даниела Димова.

Как ще оцелеят театрите в условията на спазване на мерки за дистанция?

„Много се радвам, защото в тази ситуация, не знаехме как зрителите ще подходят към връщането си към културния живот. Изключително щастлива съм, че билетите за първото ни представление, на 1-ви юни, вече са разпродадени”, каза артистичният директор на ДТ „Стоян Бъчваров“ Веселина Михалкова.

Генералната репетиция привлече погледите на хората. Първото представление ще бъде на 1 юни със специален спектакъл за най-малките зрители.

Репортер: Емил Дамянов

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.