Според американския президент, крайнолеви организации умишлено разпалват протестите

Доналд Тръмп каза, че "нещо е прещракало" в полицаите, които убиха чернокожия арестант Джордж Флойд. Президентът се появи в първо голямо интервю, откакто заплаши да използва армията на Съединените щати, за да сложи край на бунтовете в страната.

Четирима полицаи вече са обвиняеми за смъртта на Джордж Флойд

Тръмп каза още, че много от либералните кметове не могат да се справят с безредиците. Според него има злонамерени играчи, като крайнолявата органиация Антифа, които умишлено разпалват протестите.

ПРОТЕСТ: Хиляди легнаха на мост в САЩ с ръце зад тила (ВИДЕО)

Все пак президентът отстъпи крачка назад и каза, че вероятно няма да се наложи да бъде използвана армията.

"В момента нацията се нуждае от законност и ред. Има група лоши хора, които използват смъртта на Джордж Флойд и други подобни случаи, за да се опитват да правят лоши неща. Ние държим нещата под контрол, но има суперлиберални кметове демократи, които се държат позорно. Като кметът на Минеаполис, който заповяда полицията да бяга от участъка, който беше подпален. Никога не трябва да се позволява подобно нещо. Вкарахме Националната гвардия и поставихме нещата под контрол. Наистина имаме нужда от успокоение на страстите, но също така от твърдост, законност и ред.", смята Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си