Според бившия здравен министър поведението на мъжа е крайно безотговорно

Бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков изпрати сигнал в рубриката ни „Моята новина”. Той е заснел опасна ситуация на пътя, при която мъж вози дете на скутер на Околовръстния път. След излъчването на клипа полицията е потърсила д-р Ненков.

ОТ „МОЯТА НОВИНА”: В насрещното по магистралата (ВИДЕО)

„Служители на „Пътна полиция” се свързаха с мен и отидох, за да опиша сигнала. Редът за подаване на сигнали е много лесен. Ако станем свидетели на подобно безумие, на каквото аз станах свидетел, се пише е-мейл на адрес trafficpolicesdvr@mvr.bg. В този мейл се описва случката, прикачва се файл и се описва пълната информация”, обясни д-р Ненков. Той подчерта, че ако този, срещу когото е подаден сигналът, обжалва, трябва да се свидетелства в съда.

Мъжът, когото е заснел д-р Ненков в нарушение, е заявил, че не е шофирал той и ще обжалва акта. Бившият здравен министър е твърдо решен да свидетелства и да докаже вината на мъжа.

Пиян 22-годишен шофьор се вряза в сграда (ВИДЕО)

„За нас не е нормално да заявим гражданската си позиция за супер безотговорните хора, като този млад мъж, когото заснех. Мои колеги ми казват, че съм луд да губя време”, сподели д-р Ненков.

Според него живеем в трудни времена, в които моралният срив е дълбок. Той смята, че ако всички станат по-социално отговорни, смъртните случаи на пътя щели да намалеят.

Очакваме и вашите сигнали за "Моята новина" ТУК.