Тази сутрин състоянието му се влошило

Състоянието на 41-годишния мъж от Кайт къмпинг "Градина" се е влошило. Наложило се е да бъде интубиран. Това съобщи за  NOVA директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Той беше приет преди три дни в бургаската болница, след като стана ясно, че е заразен с коронавирус. В същото време на къмпинга бяха взети спешни мерки за безопасност. Дезинфекцията на тревни площи и пространства между караваните започна рано сутринта.Преди да бъде регистриран заразеният, теренът е дезинфекциран още два пъти. „Ние си дезинфекцираме целия къмпинг през 10 дни,сега можем да го направим през 7, защото площта е много голяма със дезинфектант. Плюс санитарните помещения се минават с белина и всички повърхности със дезинфектант”, обясни Димитър Димитров, управител на  Кайт къмпинг „Градина”

Какви мерки ще вземат в къмпинга, където бе открит случай на коронавирус?

Специално беше обработена каравана на 41 годишният мъж, заразен с коронавирус, обработена беше и караваната на мъжа,който го е транспортирал до Бургас. От управата на къмпинга потвърдиха,че болният е имал признаци още при пристигането си. Три дни се е лекувал сам в караваната си и единствения му контакт е бил със съседа по каравана,който го е закарал до болницата. „От РЗИ са карантинирали шофьора. Седи си в караваната,сега ще му направят, чакат да мине съответното време ,за да може да е истински верен  PCR теста, за да се успокоят всички, че тука няма всъщност заразя, няма огнище”, обясни Димитров.

Емил Чушев вече 40 години има каравана на точно този плаж. „Смятам,че ще преборим и този вирус, още повече, че поне по моя преценка се вземат достатъчно мерки,за дезинфекция на района. Поне два пъти от времето ,в което съм тук - от 7 май са минавали с АТВ да дезинфекцират”, каза той.

 И днес машините тръгнаха по плажа, за да дезинфекцират.А от управата на къмпинга призоваха  техни клиенти да не тръгват към морето, ако не се чувстват здрави.

Репортер: Цеца Алексова 

Мъж, почивал на Кайт къмпинг „Градина", е с коронавирус (ВИДЕО)