Мъжът имал признаци на заразата, когато пристигнал в къмпинга

Спешни мерки на Кайт къмпинг „Градина”, където преди три дни беше регистриран първият случай на заразен с коронавирус. Мъжът е настанен в Инфекциозно отделение на бургаската университетска болница.

Междувременно управата на къмпинга се зае да изпълнява предписанията на регионалната здравна инспекция в Бургас.

Дезинфекцията на тревни площи и пространства между караваните започна рано сутринта.

Мъж, почивал на Кайт къмпинг „Градина", е с коронавирус (ВИДЕО)

Преди да бъде регистриран заразеният, теенът е дезинфекциран още два пъти. „Ние си дезинфекцираме целия къмпинг през 10 дни,сега можем да го направим през 7, защото площта е много голяма със дезинфектант.Плюс санитарните помещения се минават с белина и всички повърхности със дезинфектант”, обясни Димитър Димитров, управител на къмпинга. 

 

 

Специално беше обработена каравана на 41-годишният мъж, заразен с коронавирус, обработена беше и караваната на мъжа, който го е транспортирал до Бургас. От управата на къмпинга потвърдиха,че болният е имал признаци още при пристигането си. Три дни се е лекувал сам в караваната си и единствения му контакт е бил със съседа по каравана,който го е закарал до болницата. „От РЗИ са карантинирали шофьора.Седи си в караваната,сега ще му направят, чакат да мине съответното време ,за да може да е истински верен PCR теста,за да се успокоят всички, че тука няма всъщност заразя, няма огнище”, допълни Димитър Димитров.

 

Нови 93 случая на коронавируса у нас

Емил Чушев  вече 40 години има каравана на точно този плаж. „Смятам,че ще преборим и този вирус, още повече, че поне по моя преценка се вземат достатъчно мерки,за дезинфекция на района. Поне два пъти от времето ,в което съм тук - от 7 май са минавали с АТВ да дезинфекцират”, каза той.

От РЗИ - Бургас са дали насоки за дезинфекция, която се е извършила незабавно. Дезинфекцията на тревни площи и пространства между караваните започна рано сутринта. Преди да бъде регистриран заразеният, теренът е дезинфекциран още два пъти. Къмпингът редовно се дезинфекцира, а след откриването на първия случай това ще се случва по-често, увери Димитров. Той е категоричен, че няма опасност от заразяване.

В петък машините тръгнаха по плажа, за да дезинфекцират. От управата на къмпинга призоваха  техни клиенти да не тръгват към морето, ако не се чувстват здрави.

А зрители на NOVA изпратиха видео със сигнал за нощен купон в къмпинга. Той е написал, че клипът е от събота вечерта – в бар в къмпинга, а на него се вижда как много хора се забавляват и танцуват, без да спазват дистанция.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.