Позицията на президента

Нов скандал по оста „Дондуков” 1 и „Дондуков 2”. Президентът Румен Радев иска да се разследва изтеклият в интернет запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов.

Последва и остра реакция от ГЕРБ. Според депутата Маноил Манев записът е „менте”.

На записа, разпространен в интернет, се чува мъжки глас, който в неофициален разговор с неизвестен събеседник, коментира отношенията си с евролидери и лица от вътрешнополитическата сцена. „Този запис е брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Борисов твърди, че е шфалишв. Ако е така,  този фалшификатор бъде установен и наказан най- строго”, коментира Радев.

Още през почивните дни премиерът отрече автентичността на записите, но днес официалнен коментар от него - нямаше. А депутатът от ГЕРБ обяви, че става въпрос за ментета.  „Менте записи вдигнати на върха на вълната от менте политици няма да коментирам. Искам да напомня на президента, че единствения политик заради  записи за който има питане  от прокуратурата в кс е той нямаме какво да коментираме фалшификати.

 

 

На фона на учението на служели на НСО, държавният глава не отговори дали ще наложи вето на промените в закона за МВР, които предвиждат сливане на няколко структури. Според експерти те могат да дублират функциите на подчинената му служба за охрана.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.