ЦСКА се изправи срещу Локомотив (Пловдив) минути след 19 часа

Финалът за купата на България се провежда днес. ЦСКА се изправи срещу Локомотив (Пловдив) минути след 19 часа. А от този мач и от феновете на националния стадион зависи и това дали ще има публика на мачовете оттук нататък.

Радост за феновете! Пускат 12 000 по трибуните на финала за Купата (ВИДЕО)

Правилата са следните - днешната футболна среща може да се гледа на живо на стадиона от максимум 12 000 души. Това е една четвърт от най-големия стадион в страната. На всеки беше раздадена предпазна маска. Зрителите ще бъдат разделени в 4 сектора - по 3000 зрители във всеки. Ще се седи през ред и през място.

Отговорност на организаторите е да следят дали правилата се спазват. Тази сутрин премиерът Борисов нареди и здравният министър Кирил Ананиев да дойде тук и лично да контролира дали заповедта му се спазва.

Подготовката  за Купата на България започна преди дни. Първо с изясняването на правилата. А именно – през ред и през място. И при 30% запълнен капацитет на стадиона. А днес, за да няма ексцесии между футболните фенове, часове преди мача, полицаите заеха позиции около стадиона. И по трасетата, по които традиционно се придвижват феновете.

Точно 2 часа преди началото на мача, полицаите започнаха да пропускат феновете на стадиона. Отговорност на  униформените е да следят за сигурността на мача. Организаторите пък трябва да наблюдават дали мерките срещу разпространението на коронавируса се спазват. Но за правилата от трибуните днес ще следят вероятно и двама министри - Кирил Ананиев и Красен Кралев.

Снимка: Булфото

Спортният министър  заяви, че ако има нарушения, ще се наложат драстични санкции. Какви ще са те, при нужда ще се обсъжда със здравните власти. Не е изключено обаче да се стигне и до мачове без публика.  Националният стадион разполага с десетки камери и четци, с които постоянно може да се следи каква част от капацитетът е запълнен.От СДВР припомнят, че  отговорността за спазването на мерките е лична.

Кралев: Стриктно ще се следи за спазване на мерките на стадион „Васил Левски" тази вечер

Спортният журналист Александър Костадинов даде своята прогноза за срещата и поведението на агитките довечера.

„Пожеланието ми към всеки зрител на стадиона е да спазва инструкциите на здравното министерство”, заяви той.

 

 

„Ако в този финален мач ЦСКА победи, това ще бъде първи трофей за Милош Крушчич като треньор . Ако трофеят пък се върне в настоящия носител на Купата – Локомотив (Пловдив), това ще бъде прецедент, защото те никога досега не са се класирали на два поредни финала и никога не са печелили две Купи”, обясни Костадинов.

Министърът на спорта Красен Кралев заяви в ефира на „Здравей,България”, че ако мерките бъдат нарушени по време на финала за Купата на България, ще се стигне до крути мерки -  спиране на публиката за предстоящите срещи.

Билети преди началото на двубоя няма да бъдат продавани. Мачът ще може да гледате на живо в ефира на DIEMA SPORT и NOVA SPORT.

Репортери: Александър Костадинов, Владислава Тричкова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.