Диетолог обясни защо не трябва да насилваме тялото си да загуби килограми преди летния сезон

Диетолог обясни защо не трябва да насилваме тялото си да загуби килограми преди лятото.

„Отслабването е не-стресово за организма ни през лятото, а не преди него", каза д-р Михаил Гинзбург, директор на изследователския институт по диетика и диетотерапия в Русия. В интервю за радио „Спутник“ той обясни защо отслабването е по-устойчиво и лесно в горещия сезон.

ИЗМАМА С ЛИЦА НА NOVA В ИНТЕРНЕТ: Кой стои зад фалшивите продукти за отслабване?

„Определено трябва да отслабна на всяка цена преди лятото“ - това е популярна и натрапчива мисъл сред онези, които планират почивка на плажа. Въпреки това, не всеки може да постигне желаните резултати през зимата или пролетта, защото при по-ниски температури тялото се нуждае от повече енергия и е доста проблематично да се ограничи храната. Но през лятото самото време допринася за свалянето на излишните килограми, сигурен е Михаил Гинзбург.

"В горещината по някакъв начин „изсъхваме”. Количеството вода, което носим в себе си, естествено намалява. Обикновено теглото намалява просто заради топлината, а не поради някакви специални усилия. Хората в жегата губят килограм и половина тегло просто без да усетят", заяви диетологът.

"Освен това в горещината е по-лесно да отслабнете, защото апетитът забележимо намалява", отбеляза специалистът.

Диетолог: Може да ядем сладкиши, без да пълнеем

"Може да се каже, че храната има термичен ефект. Тялото разгражда храната чрез окисляване и окисляването се придружава от освобождаването на енергия. Част от енергията се улавя от молекулите на АТФ, а част не, така че ни става още по-горещо след хранене. Когато вече е горещо и наоколо, тогава допълнителна енергия не е необходима, но не бива да забравяме да се хидратираме", предупреди Гинзбург.

ПЪЛНА ПРОМЯНА: Адел отслабна с 44 килограма (СНИМКИ)

СЛЕД ПРАЗНИЧНОТО ПРЕЯЖДАНЕ: Как да свалим натрупаните килограми?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.