Момиченцето е настанено при приемно семейство

Задържан е и бащата на детето, чиято майка е снимала клип как го бие. Снощи жената и момиченцето бяха отведени за разпит от полицията и социалните служби в Перник. Жената е признала за насилието, а детето е настанено в приемно семейство. Междувременно са открити и негови близки и роднини.

Какво е обяснението на майката, удряла тригодишната си дъщеря? (ВИДЕО)

Клипът, разпространен от майката, взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как тя бие 3-годишната си дъщеря, а детето се моли да спре.

Оказва се, че майката е изключително религиозна. До входната врата на дома им в Перник тя е разлепила молитви и 10-те божи заповеди. Според съседи тя членува в секта. Разследващите ще проверяват дали е психически здрава.

Задържаха майка, заснела как бие детето си (СНИМКА)

 

 

„Нейното кратко обяснение е, че по този начин искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал достатъчно внимание”, каза началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник.

„Има съмнение за психичното състояние на майката, което налага извършването на експертиза. Обяснението на бащата е, че не е съобщил по-рано, защото го е било страх да не му отнемат детето”, каза Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

Бащата е разпитан. Пред социални работници е разказал, че с майката живеят заедно. Той е признал, че е знаел за насилието над дъщеря им, но не е предприел действия. Мъжът е изявил желание да се грижи за дъщеря си, но това може да стане чак след приключване на досъдебното производство.

Пред социалните майката е казала, че съжалява. Тя и бащата са задържани за 24 часа, но наблюдаващият прокурор ще постанови задържане за 72 часа.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.