Интервю с психотерапевта Ива Руйчева

Коронавирусът като че ли не се повлия от слънчевите лъчи и настъпилото лято, но оказа сериозен ефект върху психиката ни. Драгомир Танев и операторът Георги Георгиев се срещнаха с психотерапевта Ива Руйчева, която е завършила „Оксфорд“ и има дългогодишен стаж в най-добрата болница във Великобритания „St Thomas“, където наскоро от коронавирус се лекуваше британския премиер Борис Джонсън.

НОВОТО НОРМАЛНО: Как да свикнем да живеем с COVID-19?

„Това, което трябва да направим, е ясно разграничение между „сам съм” и „самотен съм”. Изолацията може да е различна, в зависимост от ситуацията, в която се намираш”, казва Руйчева.

„Хората сякаш си казаха - ние тази цена вече я платихме. Въпросът е дали искаме да вземем нещо, след като сме я платили. Искате ли да научите какво ви даде тази изолация", коментира още тя.

Какво представляват паническите атаки и как да се справим с тях?

„Целият ни живот влезе в границите на двустаен апартамент. Аз там съм и професионалния си аз, и детския аз на възрастните си родители, и партньор на партньора ми, и родител на децата ми - и всичко това, седейки на един и същи диван", посочи Ива Руйчева.

Целия разговор с нея гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.