Премиерът посети Враца, където направи оглед на ремонтираната спортна зала и два завода

Големият въпрос е дали държавата ще се справи със собствени пари или ще се тегли заем. Окончателното решение ще бъде взето през август, след мащабен финансов разчет. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на визита във Враца. 

В трудната зима, която идва, разчетите за социална политика са направени до края на календарната година, а тези за зимните месеци в началото на следващата ще станат по-конкретни в края на лятото. Все още не е ясно дали ще се тегли одобрения от Парламента кредит.

"Нека да стигнеме края на август, когато ще имаме цялата сметка за полугодието. Тогава ще знаеме колко ще е дефицитът. Понеже януари и февруари до пандемията България вървеше ей така нагоре, ние все още като бюджет сме с най-нисък дефицит в Европа. Втори сме", обяви премиерът.

 

Затова, според правителството, разходите трябва  трябва да се планирт на тримесечие за да може да бъде по-гъвкава и финансовата, и социалната политика. 

Във Враца министър-председателят разгледа обновената волейболна зала в града. Борисов беше посрещнат от граждани, треньора и футболистите на „Ботев” – Враца, и женския волейболен отбор. Борисов посети и един от новите заводи във Враца. Там той коментира пред журналисти, че именно това трябва да бъдат основните мерки за справяне с кризата около пандемията.

 

 

"Нови инвеститори, нови заводи, които показваме днеска - най-високо технологични, с много добавена стойност, работни места за Северозапада. Пътят Ботевград – Мездра върви много добре", каза премиерът.

Рехабилитацията на основната връзка между София и Враца се извършва в момента. Там се изгражда четирилентов път, който трябва да облекчи трафика на камионите и колите. 

 

 

Кметът на Враца Калин Каменов сподели пред премиера, че преди години състоянието на ремонтиранта спортна зала е било толкова лошо, че се е налагало спортистите да се преобличат пред публиката.

В града се изграждат и няколко футболни игрища. По повод 100-годишния юбилей на "Ботев" (Враца), който се отбелязва тази година, ще бъде ремонтиран и стадионът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.