Мястото е до пътя София-Варна, но в същото време е скрито за хорските очи

Зрелищна акция край Лясковец. Криминалисти от Горна Оряховица заловиха в плантация за марихуана двама мъже, докато пръскат и торят продукцията. Стигнало се е до гонка, изстрели и кратко затваряне на пътя София - Варна, в близост до който са посевите с дрогата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Мястото е до пътя София-Варна, но в същото време е скрито за хорските очи. Продукцията, която бе иззета, се унищожава.

Всичко започва късно снощи, в близост до лясковското село Добри дял. Две момчета подават сигнал за необичайни светлини в гората край главния път. Един от свидетелите е 22-годишния Георги Райков. Криминалисти от Горна Оряховица влизат в горичката. Чуват се и изстрели.

„Мисля, че полицаите са стреляли, защото те са бягали. Помъчили са се да избягат от тях”, разказва Георги.

Двамата бегълци се оказват млади мъже от Петрич. Пръскали са и са торили почвата с посевите в тъмната част на деня. Все пак са заловени.

„Гонили са се първо. Единият беше в линейката и в несвяст. Не знам защо”, добавя Георги.

Днес започна оглед на плантацията. Скритата продукция е добре гледана и високо качество. Стопаните й са разработили система за капково напояване, като са използвали соларни панели за захранване на помпа, която е взимала вода от близката река.

Продукцията, която се е простирала на около два-три декара предстои да бъде унищожена. Повечето от марихуаната беше изгорена на място под контрола на пожарникари и криминалисти.

От полицията потвърдиха неофициално за акцията. От прокуратурата запазиха мълчание, докато не бъдат повдигнати обвинения на задържаните мъже.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.