Въпреки това втори ден социалистите настояват премиерът да се яви в пленарната зала

Трима министри на изслушване в парламента за парите и мерките срещу COVID-19. Въпреки това втори ден поред социалистите настояват премиерът да се яви в пленарната зала. И отново поискаха оставката на правителството. 

„Госпожо председател, вие поехте към мен лично ангажимент да се свържете и с Бойко Борисов. Господин Лъчезар Борисов е тук, но господин Бойко Борисов го няма. Свързахте ли се с него?”, попита Георги Свиленски от БСП.

ОКОНЧАТЕЛНО: ДДС-то за вино, бира и спортни услуги става 9%

„Свързах се с премиера, той в момента пътува из страната, няма да може да дойде. Но заради това тук са ресорните министри, които могат обстойно да дадат отговор на вашите въпроси”, заяви председателят на НС Цвета Караянчева.

Присъствието и разясненията на трима министри –социалният, икономическият и здравният – не успокои напрежението сред левицата.

„Оставката на цялото правителство е задължителна, тук управляващото мнозинство ни устройва водевилни сценки с ваше участие под формата на парламентарно изслушване”, заяви Георги Гьоков от БСП.

„Категорично не приемам това, което казвате, че някой е поставен в ситуация на водевил, защото други хора се опитват да разиграват различни театрални сцени, а ние наистина трябва да вършим работа. Всеки ден работим с хора, с граждани, с хора, които имат реални проблеми”, заяви Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

Въпреки това социалистите настояха за оставка на правителството. А от мнозинството заявиха, че това не се налага.

„Грижата на правителството е последователна и фактът, че преодоляхме вота на недоверие, значи, че има сериозна парламентарна подкрепа и може да продължи своята дейност в полза на българските граждани”, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.