Вчера в столицата се проведе 26-а протестна вечер

Блокадите на три ключови кръстовища в столицата остават и във вторник. На „Орлов мост” е спокойно. Там е и най-многолюдният палатков лагер. През изминалата нощ на кръстовището са нощували между 20 и 30 души.

Един задържан след снощния протест в София (ВИДЕО)

Пред Софийския университет вече трето денонощие стои и бусът на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива”. Всички са категорични, че няма да вдигнат блокадата. Път се дава единствено на линейките.

При снощното недоволство част от протестиращите първо се събраха на площад „Независимост”. Там на палатка през последните дни живее и Владимир, който в знак на протест обяви и гладна стачка. Освен че не се храни, той отказва и да пие вода.

Организаторите от така нареченото „Отровно трио” си поставиха нови цели. „Протестите ще ескалират всеки ден. Това, което не успяхме да постигнем първата седмица – да блокираме страната, ще го направим сега”, посочи Николай Хаджигенов.

Вечерта протестиращите тръгнаха и на шествие. Минаха през централни софийски улици и булеварди, спряха се пред сградата на Европейската комисия в столицата. След това преминаха и през другите два палаткови лагера.

 

 

Заради блокадите в сила остават промените в маршрутите на 17 линии от столичния градски транспорт. 

Шофьорите на автомобили могат да преминават по бул. „Дондуков”. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.